Machteld Schmitz

Therapeut Logopedie | Beschikbaar: dinsdag ochtend/middag & woensdag ochtend 

Machteld Schmitz

Therapeut Logopedie |
Beschikbaar: dinsdag ochtend/middag & woensdag ochtend 

Sinds 2014 verzorg ik de logopedie en stemtherapie binnen het Ita Wegmanhuis. De opleiding logopedie volgde ik in Groningen en rondde ik in 2012 af. Via cursussen en nascholingen specialiseerde ik me o.a. in de stem en de stem binnen het theater. Het is altijd weer bijzonder hoeveel een stem kan vertellen, soms zelfs meer dan je beseft. Door te luisteren naar je eigen stemgeluid, lukt het vaak beter om te voelen en tot een kern te komen.

" Vanuit een holistische aanpak stem ik mijn behandelingen af op de hulpvraag. Want elk probleem is anders en elk mens is anders."

" Vanuit een holistische aanpak stem ik mijn behandelingen af op de hulpvraag. Want elk
probleem is anders en elk mens is anders.
"

Antroposofie

Naast het werken binnen het Ita Wegmanhuis heb ik altijd in het ziekenhuis gewerkt. Ik werkte o.a. op de keel-, neus-, en oor en neurologieafdeling. De focus lag hier op de klinische logopedie, hoofd-halsoncologie en transgenderzorg. Complexe en heftige zorg, waarin ik altijd de combinatie heb gemaakt tussen de reguliere gezondheidszorg en de antroposofische denkwijze. Die manier van werken en type problematiek voer ik nu door in mijn werk binnen het Ita Wegmanhuis.

Het Ita Wegmanhuis

De verbinding met de antroposofie werd bij mij al vroeg gemaakt via het Vrije School onderwijs.
In mijn werk kijk ik niet alleen naar de klacht op zichzelf, maar naar de mens in zijn geheel. Vanuit een holistische aanpak stem ik mijn behandelingen af op de hulpvraag. Want elk probleem is anders en elk mens is anders. Dat vind ik ook fijn aan het werken binnen het Ita Wegmanhuis, de vrijheid en ruimte om vanuit een persoonlijke aanpak te kunnen behandelen en hierbij de mens centraal te zetten. Samen met de andere therapeuten vind ik dat we een mooi scala aan therapieën aanbieden en we veel voor iemand kunnen betekenen.

Maak een afspraak