Coronavirus; SARS-COV-2

Coronavirus; SARS-COV-2

Huisregels en maatregelen binnen het Ita Wegmanhuis in verband met COVID-19

Hygiëneregels

Belangrijk is dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

 • Geen handen schudden
 • Neem uw eigen laken en badhanddoek mee (bij de fysio/verpleegkundige)
 • Was uw handen bij binnenkomst voor en na de afspraak. Dit kan in de WC op de begane grond of op de tweede verdieping. Ook staat er desinfectie gel in de wachtkamer die u kunt gebruiken.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Houdt 1,5 meter afstand van andere patiënten. Geef elkaar de ruimte op plekken waar dit misschien lastiger gaat.
 • Bij griep of andere verkoudheidsklachten komt u niet. Neem in dat geval contact op met de therapeut waarmee u een afspraak hebt.

De therapeuten mogen behandelen binnen en buiten de 1,5 meter.

Afspraken in het pand

Landelijk is met ingang van 1 december 2020 tot nader orde het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimtes verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wij verzoeken u om in de gezamenlijke ruimtes van het pand een mondkapje te dragen. Voor het gebruik van een mondkapje binnen de behandelruimte, volgt de therapeut de adviezen van de beroepsgroep en is individuele afstemming mogelijk. Wanneer u een afspraak heeft, is het fijn als u niet meer dan 5 minuten voordat de afspraak begint aanwezig bent.

Wanneer is het beter om thuis te blijven?

Voordat u naar de afspraak met de therapeut komt, kunt u uzelf de volgende vragen stellen:

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts?
 • Heeft u een van bovenstaande symptomen, let dan ook op de volgende klachten: keelpijn, (tijdelijk) verlies van reuk en smaak, hoofdpijn, diarree?
 • Heeft u afgelopen 24 uur klachten gehad die kunnen duiden op COVID-19, zie hierboven?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Mocht u een van deze vragen met ‘ja’ kunnen beantwoorden, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw therapeut en uw afspraak te verzetten. Heeft u alle vragen met ‘nee’ kunnen beantwoorden, dan is er geen bezwaar om behandeld te worden. Behoort u tot de risicogroep, kan het zijn dat de therapeut voorstelt om voor de zekerheid een mondkapje te dragen tijdens de behandeling. U kunt hierover overleggen met uw therapeut.

Disclaimer

Binnen het Ita Wegmanhuis hebben wij zorg besteed aan het nemen van de voorzorgsmaatregelen. Hoe klein het risico ook is, toch kan het zo zijn dat u besmet raakt in de praktijk of op de weg hier naartoe. Wanneer u naar het Ita Wegmanhuis komt, gaat u akkoord met dit risico. We doen er samen alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wanneer u een afspraak maakt met uw therapeut, zal hij of zij u vertellen welke zorg er mogelijk is.

We vertrouwen erop dat u begrip heeft voor de maatregelen en deze in acht neemt.

Contact

020 626 06 05

Maandag t/m vrijdag
08.00-18.00 uur

Meer informatie

Voor meer informatie over het coronavirus wat betreft symptomen, besmettelijkheid, testen en dergelijke, kunt u kijken op thuisarts.nl, de website van het RIVM of bellen met het informatienummer van het RIVM 0800-1351.

Het Ita Wegmanhuis

Klachten

Klik hier voor informatie over onze klachtenregeling.