Alexandra Bos Eyssen

Therapeut Uitwendige behandeling | Beschikbaar: maandag middag en vrijdag ochtend

Alexandra Bos Eyssen

Therapeut Uitwendige behandeling | Beschikbaar: maandag middag en vrijdag ochtend

Welkom bij Truusje Olie, verpleegkundige praktijk voor uitwendige behandelingen. In het Ita Wegmanhuis verzorg ik samen met mijn collega Ariane, de uitwendige behandelingen. Dit doen we doormiddel van inwrijvingen, wikkels en kompressen. Ook bied ik natuurlijke ondersteuning aan huis voor mensen die in de afrondende fase van hun leven zijn. 

Ik heb een brede blik op de gezondheidszorg ontwikkeld door mijn werk als verpleegkundige in verschillende organisaties en functies: palliatieve zorg op de oncologie van het VUMC, ouderenzorg in de wijk te Amsterdam, overdracht van zorg als transferverpleegkundige en dagelijkse zorg in de huisartsenpraktijk. Tijdens mijn werk in de reguliere zorg heb ik altijd oog gehad voor dat wat achter de uiterlijke verschijning ligt. Wat heeft iemand nodig om een aandoening te kunnen dragen en er zich aan te kunnen ontwikkelen? Mijn motivatie is om mensen bewust te maken van wat er in hen leeft om eigen keuzes te kunnen maken. Je lichaam weer als thuis voelen en vanuit rust de volgende stap nemen is wat je mag verwachten als je onder behandeling bent bij mij.

" Je lichaam weer als thuis voelen en vanuit rust de volgende stap nemen is wat je mag verwachten als je onder behandeling bent bij mij."

" Je lichaam weer als thuis voelen en vanuit rust de volgende stap nemen is wat je mag verwachten als je onder behandeling bent bij mij."

Antroposofie

Ik kwam in aanraking met de antroposofische zorg door een collega oncologie verpleegkundige. Het inwrijven sprak mij gelijk aan, woordeloos verbinding maken. Het bewustwordingsproces aanspreken door de ritmische herhalende inwrijvingen, samen met verschillende toepasbare wikkels en kompressen. De antroposofie kent vele toegangswegen om jezelf te ontwikkelen. In iedere therapie wordt je ziel aangeraakt; dat is wat ik zo waardevol vind in de Antroposofie.  

Het Ita Wegmanhuis

Het IWH is een gezellig, warm huis aan de Weteringschans. Je voelt je er gelijk op je gemak. Er is een rijk therapeutisch aanbod en er zijn twee antroposofische huisartsen naast ons. Door de hoeveelheid kennis en de korte lijnen is er een breed scala aan mogelijkheden om cliënten te ondersteunen en te begeleiden.

Neem gerust contact op voor een kennismaking.

Maak een afspraak