Eva Littel

Therapeut Biografiewerk | Beschikbaar: dinsdag ochtend

Eva Littel

Therapeut Biografiewerk | Beschikbaar: dinsdag ochtend

Het levensverhaal van de mens heeft mij altijd geïntrigeerd, wat is er werkzaam achter het zichtbare? Wat is er verscholen als kiem en wil tot ontwikkeling komen? Als vrijeschoolleerkracht heb ik 12 jaar lang kinderen begeleid in hun ontwikkeling. Een prachtige leerschool die mijn leven verrijkt heeft. Nu begeleid ik startende leerkrachten op de vrijeschool en werk ik op de vrijeschoolpabo aan de Hogeschool Leiden. Na mijn opleiding aan het Instituut voor Biografiek, ben ik gestart met biografiewerk voor volwassenen. 

" In het biografisch gesprek schep ik ruimte zodat de potentie en de eigenheid van de ander zichtbaar kan worden."

" In het biografisch gesprek schep ik ruimte zodat de potentie en de eigenheid van de ander zichtbaar kan worden."

De levensloop, potentie en eigenheid van ieder mens heeft mijn aandacht. In het biografisch gesprek schep ik ruimte zodat de potentie en de eigenheid van de ander zichtbaar kan worden. Vanuit openheid, gelijkwaardigheid en oprechte interesse, luister ik aandachtig en met open hart en spiegel ik liefdevol. Ik word enthousiast als er licht valt op levensgebeurtenissen en er zo inzicht ontstaat.

Antroposofie

Vanaf de kleuterklas zat ik op de vrijeschool. In mijn leven is het leren van het leven, met hoofd, hart en handen, steeds een leidraad geweest en gebleven. Antroposofie gaat volgens mij om de bereidheid je te ontwikkelen en het leren van anderen, om mens te zijn. De ontmoeting met de ander, het elkaar inspireren en spiegelen en het willen leren, staan daarin centraal. Antroposofie, de wijsheid van de mens, hoe kan deze wijsheid verder tot bloei komen?

Het Ita Wegmanhuis

In de drukke en beweeglijke stad Amsterdam, biedt het Ita Wegmanhuis een oase van rust. Een plek voor contemplatie en bewustwording. Iedereen in het Ita Wegmanhuis heeft zijn eigen expertise en werkt vanuit zijn eigen vakgebied. Door te werken vanuit een gezamenlijk mensbeeld kan er een diepere, helende laag ontstaan.

Maak een afspraak