Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u een overzicht van veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Een overzicht van veel gestelde vragen.

Mocht uw antwoord er niet bij staan, dan kunt u contact opnemen met ons via het algemene e-mailadres: info@itawegmanhuis.nl.

Het Antroposofische Gezondheidscentrum Ita Wegmanhuis is een centrum waarin huisartsen en therapeuten met elkaar samenwerken. Er wordt een verbinding gemaakt tussen de reguliere, natuurwetenschappelijke geneeskunde en de holistische antroposofische visie. De huisartsen en therapeuten hebben een reguliere opleiding gedaan en hebben daarbij vaak aanvullend een antroposofische opleiding gevolgd.

In het souterrain bevindt zich de Rudolf Steiner Bibliotheek. Deze is op woensdagmiddag en vrijdagmiddag geopend. Ook is het mogelijk om een ruimte te huren in het Ita Wegmanhuis. Kijk hiervoor in het menu onder pagina ‘Verhuur’ voor meer informatie.

In de meeste gevallen in het niet noodzakelijk om een verwijsbrief te hebben, vaak is het wel wenselijk. Overleg bij twijfel met de desbetreffende therapeut.

In de wachtkamer wordt u verzocht een mondkapje te dragen, tenzij dit om medische redenen niet mogelijk is. Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren met de handgel die in de wachtkamer staat, of u kunt uw handen wassen in de WC op de begane grond. Schud geen handen en hoest/nies in de binnenkant van uw elleboog. Geef elkaar de ruimte in de wachtkamer en de rest van het gebouw. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, (licht) hoesten, keelpijn, loopneus of verhoging tot 38 graden, blijf dan thuis en neem contact op met de therapeut waar u een afspraak mee heeft. Meer informatie vindt u terug op onze Corona pagina.

Het Ita Wegmanhuis gaat met veel zorg om met uw persoonlijke gegevens. Hoe dat precies gebeurt, staat beschreven in de Privacyverklaring.

Het Ita Wegmanhuis heeft een klachtenregeling. Op de pagina ‘Klachten’ kunt u hier meer informatie over vinden en zal het e.e.a. worden toegelicht in het klachtenreglement.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage APCOA Heinekenplein, op de Eerste van der Helstraat 6.

Het Ita Wegmanhuis, gelegen op de Weteringschans 74, is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of per fiets. Met de auto is het ook goed te doen, houd hierbij wel rekening met mogelijke verkeersdrukte en een stukje lopen vanaf de parkeergarage (dichtstbijzijnde parkeergarage vindt u op het Heinekenplein). Op goed geluk is er soms wel eens een plekje aan de kade of in de zijstraten, achter het Ita Wegmanhuis.

Bekijk hier de plattegrond van de locatie van het Ita Wegmanhuis.

Plan uw route met de auto of het OV. Met het openbaar vervoer kunt u navigeren naar:

  • Halte Weteringcircuit (deze bevindt zich vlak voor de deur): tramlijn *24
  • Halte Frederiksplein: tramlijn 4*, 7, 10, buslijn 755
  • Halte Weesperplein of Vijzelgracht (vanaf de metrohalte is het een kleine 10 minuten lopen): metrolijn 51*, 52*, 53*, 54*.

* Deze lijnen vertrekken vanaf station Amsterdam Centraal.

Helaas is het gezondheidscentrum niet goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel of mindervaliden. Er is geen lift aanwezig.