Uitwendige behandelingen

Uitwendige behandelingen

Uitwendige behandelingen

Uitwendige behandelingen

Bij de uitwendige behandelingen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke middelen ter ondersteuning van het herstelproces. Zo is er onder andere de totaal inwrijving, waarbij het gehele lichaam op een zachte, ritmische manier ingewreven wordt met een geneeskrachtige biologische olie, die specifiek wordt gekozen. Naast de werking van de olie spelen ritmische aanraking en warmte een essentiële rol. Na de inwrijving geeft een half uur rusten een gevoel van welbehagen en ontspanning. Het lichaam krijgt zo de gelegenheid om de olie op zich in te laten werken.

Het natuurlijke middel kan bestaan uit een plantaardige olie, zalf of kruidenaftreksel en wordt aangebracht via wikkels, kompressen, baden of de ritmische inwrijvingen volgens Wegman/ Hauschka.

" Naast de werking van de olie spelen ritmische aanraking en warmte een essentiële rol."

" Naast de werking van de olie spelen ritmische aanraking en warmte een essentiële rol."

Behandeling

Uitleg

Ritmische inwrijving

Er wordt zacht ritmisch olie op het hele lichaam of een deel (er)daarvan aangebracht

Kompres/wikkel Hierbij wordt katoen of zijde gedrenkt in een middel en op of om een lichaamsdeel gelegd, bijvoorbeeld een zalfkompres bij hartenpijn of een tijmolie kompres bij bronchitis

Wanneer wordt het ingezet

Verschillende klachten kunnen een aanleiding voor behandeling vormen, bijvoorbeeld: slaapproblemen, buikklachten, trauma, hoofdpijn, rouw, overgangsklachten, depressie, burn-out en reuma. Tijdens en na chemokuren of bestralingen. Kortom uitwendige behandelingen is ondersteunend bij veel chronische-acute en psychosomatische ziektebeelden. De behandeling is niet alleen geschikt voor de patiënt maar ook voor de mantelzorgers en ouders van kinderen die in behandeling zijn.

Voor wie

Iedereen die (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig heeft, kan baat hebben bij uitwendige therapie. Voor zowel volwassenen, zwangere vrouwen, ouderen, baby’s en kinderen.

Behandelingen en vergoedingen

Een behandeling duurt ruim een uur en wordt eenmaal per week gegeven in één of twee series van meestal zevenmaal per serie. Voor een precieze prijsopgave kunt u contact opnemen met de desbetreffende therapeut in het Ita Wegmanhuis. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door verschillende verzekeraars vanuit het aanvullende alternatieve pakket.
Onze beroepsvereniging V&VN AZ of de NVAZ moet dan genoemd zijn. Neem van tevoren contact op met uw verzekering voor de details.

Bijzonderheden

Het is gebruikelijk na de behandeling warm ingepakt een half uur te rusten.

“Ik richt mij met name op het samen onderzoeken welke zelfzorg voor jou van belang is om vitaal in het leven te kunnen staan. De jarenlange ervaring met yoga en de Tao integreer ik in mijn werk evenals mijn kennis op het gebied van de hormonale overgang.”

Lees meer > 

BeroepsverenigingVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland Antroposofische Zorg

Maak een afspraak