Osteopathie

Ontstekingen in het oneindige netwerk van ons bindweefsel verminderen functies zoals opname van voeding, drainage, glijdvermogen, afweer, vering en steun. Elke cel is totaal afhankelijk van deze functies. Door vastzittende spanning (= ontsteking) in het bindweefsel ontstaan de meeste van onze klachten aan ademhaling, organen en het bewegingsapparaat. 

" Voel je je tot nog toe onvoldoende geholpen? Kom dan eens bij de osteopaat. Deze zal je klacht begrijpen en je effectief behandelen."

" Voel je je tot nog toe onvoldoende geholpen? Kom dan eens bij de osteopaat. Deze zal je klacht begrijpen en je effectief behandelen."

Wat is osteopathie?

Met een zachte vuist of onderarm houdt de osteopaat verschillende lagen van het lichaam vast en laat je specifieke bewegingen doen. Daardoor herstelt de samenhang in het skelet-spier-orgaan-zenuw-vaat-fascia-lymfe-systeem en is er meestal direct na de behandeling vrijheid en lucht in de beweging te voelen. 

Wanneer wordt het ingezet?

Bij hielspoor en RSI, menstruatiepijn en buikklachten, vastzittende schouder en migraine; deze klachten ontstaan vaak door vastzittende spanning. Werken in het bindweefsel opent de verklevingen zodat de elasticiteit en veerkracht in je bewegingen – ook die van de organen – terugkeren. 
Bij ‘vergeten’ gebieden in je bewegingsapparaat, organen van borst, buik en bekken en je zenuwstelsel; tijdens de behandeling worden deze vergeten gebieden weer met het geheel verbonden.  
Osteopathie ondersteunt en begeleidt het in eigen handen nemen van je gezondheid door je bewust te maken van bewegings- en houdingspatronen en hoe je deze kunt bevrijden. 

Voor wie

Osteopathie is geschikt voor volwassenen met chronische pijn in bewegings- en orgaanapparaat zoals in knieën, enkels, bekken, frozen schouder, nek, carpale tunnel, tennis elleboog, hielspoor, ademhalingsklachten, buikpijn en bij spanning die in het lijf vastzit.

Behandelingen en vergoedingen

Bij chronische klachten ervaar je na 3 à 5 behandelingen duidelijk toegenomen bewegingsruimte en pijnvrijheid. 3-4 preventieve behandelingen per jaar zijn voldoende om het opbouwen van chronische klachten te voorkómen. 

Om je helingsproces te ondersteunen en het behandelresultaat te vergroten, leer ik je zelf-massage met schuimrollers en massageballen zodat je deze thuis kunt inzetten. 
Consulten duren een uur en kosten €98,-. Aanvullende verzekeringen vergoeden de kosten (gedeeltelijk). 

Een verwijzing door je arts is niet nodig. 

Ik geef aandacht aan het geheel van lichaam, ziel, geest en manier van leven
en ondersteun jouw vermogen om jezelf te helpen.

Lees meer > 

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Osteopathie NVO
Nederlandse Vereniging voor Osteopathie NVO

Klachtenregeling

Download hier de klachtenregeling: