Vaktherapie beeldend

Vaktherapie beeldend

Vaktherapie beeldend

Vaktherapie beeldend

De beeldende kunst kan mensen innerlijk sterk beroeren. Het werken met kleuren, vormen en expressie middels tekenen, schilderen of boetseren werkt gezond makend bij lichamelijke of psychische problematiek.

Bij het schilderen beweeg je innerlijk mee met de vloeiende, pure kleuren en hervind je de verbinding met diepere gevoelslagen in jezelf. Waarnemend tekenen brengt je in contact met de werkelijkheid. Het gaat hier niet om de eigen interpretatie van een object maar om het weergeven van de werkelijke vorm. Boetseren werkt vormend. Door met je handen de klei, die koud en vormloos is, te bewerken, maak je de klei warm en in beweging. Zo vorm je de klei om tot een nieuwe vorm.

" Schilderen of boetseren werkt gezond makend bij lichamelijke of psychische problematiek."

" Schilderen of boetseren werkt gezond makend bij lichamelijke of psychische problematiek."

Wanneer wordt het ingezet

De beeldende vaktherapie is veelzijdig inzetbaar, bijvoorbeeld bij emotionele, gedragsmatige of sociale problematiek. Ook bij chronische vermoeidheid, burn-out, levensvragen, trauma en hechtingsproblematiek zijn goede resultaten te behalen.

Voor wie

Vaktherapie beeldend is geschikt voor volwassenen en kinderen. Voor deze therapie is ervaring of affiniteit met kunstzinnige technieken niet nodig.

Behandelingen en vergoedingen

Het is gebruikelijk om vaktherapie beeldend te organiseren in series van twaalf tot veertien sessies, die individueel of in groepsverband worden aangeboden. De therapie wordt dan één of twee keer per week gevolgd. Voor een intake en een prijsopgave kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde therapeuten. De therapie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed middels een aanvullende verzekering. Wel is het verstandig om eventuele voorwaarden van te voren te bespreken.

Vergoedingen via Gemeente budget tot 18 jaar erbij hebben en mensen die een PGB hebben krijgen ook alles vergoed.

Bijzonderheden

Voorafgaande vindt er een intakegesprek plaats. Daarin wordt afgestemd waaraan je gedurende de therapie gaat werken. Het genezingsproces verloopt bij iedereen anders. Omdat elke kunstzinnige techniek een specifieke werking heeft, kan de therapeut de behandeling nauwkeurig afstemmen op uw vraag.

Contact

A. Lida van Twisk

Maandag ochtend & middag
Dinsdag ochtend & middag
Woensdag middag
Zaterdag ochtend & middag

06-29351615

Maandag t/m vrijdag
08.00-18.00 uur

Therapieën

Klachten

Klik hier voor informatie over onze klachtenregeling. 

Ik ben Lida van Twisk mijn vak is mijn levenswerk
U kunt rekenen op een behandelaar met een hart voor mensen

“Bij mijn aanpak ligt de sleutel vooral in de ontwikkeling van het zelfbewustzijn. Daarnaast ben ik gespecialiseerd hooggevoeligheidsdeskundige voor kinderen en volwassenen.”

Lees meer > 

BeroepsverenigingNederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën

Maak een afspraak