Esther Vis

Therapeut Muziektherapie | Beschikbaar: maandag middag & avond

Esther Vis

Therapeut Muziektherapie |
Beschikbaar: maandag middag & avond

Sinds 2009 verzorg ik de muziektherapie binnen het Ita Wegmanhuis. Daarvoor werkte ik in twee ziekenhuizen op de psychiatrische afdeling als muziektherapeut en als beeldend therapeut. Ik heb namelijk zowel kunstzinnige therapie beeldend (aan de Hogeschool Leiden) als muziektherapie (aan Academie De Wervel) gestudeerd. Beide opleidingen integreren de reguliere gezondheidszorg met de antroposofische gezondheidszorg. In 2016 rondde ik de master docent hogere gezondheidszorg af. Naast mijn werk in het Ita Wegmanhuis, leid ik namelijk nieuwe muziektherapeuten op aan de Hogeschool Leiden.

" Met muziektherapie kun je iemands krachten versterken waardoor iemand sterker wordt om zelf de problemen aan te pakken."

" Met muziektherapie kun je iemands krachten versterken waardoor iemand sterker wordt om zelf de problemen aan te pakken."

Antroposofie

De antroposofische gezondheidszorg is voor mij een grote inspiratiebron. Het mooie hieraan vind ik het holistische uitgangspunt waarbij je ieder mens als geheel behandelt en dus niet alleen naar de ziekte of de symptomen kijkt, maar ook naar de talenten en mogelijkheden. Met muziektherapie kun je iemands krachten versterken waardoor iemand sterker wordt om zelf de problemen aan te pakken.

Het Ita Wegmanhuis

Het Ita Wegmanhuis staat midden in het bruisende Amsterdam. Vanuit allerlei stadsdelen brengen patiënten deze veelzijdige bruis naar binnen. Het Ita Wegmanhuis is kleinschalig en bevat een rijkdom aan therapieën en behandelingen. Op deze manier willen de therapeuten de antroposofische gezondheidszorg op een moderne manier vormgeven, zonder de bron uit het oog te verliezen. Ik hou van de vriendelijke, rustige en open sfeer en uitstraling van het Ita Wegmanhuis en vind het een bijzondere plek om te mogen werken.

Maak een afspraak