Om toch de lente te kunnen proeven
Tekst geschreven door Machteld Smitz | 17 november 2020
We bevinden ons in een vreemde situatie. Terwijl de natuur zich ontluikt, de bloemetjes voorzichtig hun kopjes boven de grond steken, de bomen kleine groene blaadjes krijgen en het weer langer licht is, moet de mensheid zich naar binnen keren. Een fenomeen dat normaalgesproken bij de herfst en de winter past en nu in groot contrast staat met de Lente die zijn intrede doet.
" Om toch de lente te kunnen proeven en de ziel te voeden "
In deze bijzondere tijd wordt ons gevraagd om bezinning, oog voor en vertrouwen in elkaar. Ons wordt gevraagd om adviezen op te volgen en ons te houden aan de maatregelen die genomen zijn. Het land verkeerd in een crisis en om erger te voorkomen lijkt die opdracht een kleine moeite.
Om toch de lente te kunnen proeven en de ziel te voeden, hier een toepasselijk recept:
Aspergesoep
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 1 grote kruimige of iets kruimige aardappel
- 2 Lente uitjes
- 250 ml kookroom
- 1 eierdooier
- 2 theelepels kippenbouillon
- 1 eetlepel honing
Bereiding
- Schil de asperges met een dunschiller.
- Schil royaal zodat er geen vezelige stukjes achterblijven.
- Snijd de asperges in kleine stukjes.
- Schil de aardappel en snijd in stukjes.
- Kook in een pan ongeveer 700 ml water. Als het water kookt voeg dan de asperges toe samen met de stukjes aardappel, de honing en de bouillonpoeder.
- Laat de soep 20 minuten koken. Daarna de soep mixen met een staafmixer.
- Meng de eierdooier en kookroom in een bakje. Voeg dit aan de soep toe en mix opnieuw met de staafmixer. Je krijgt dan een mooie, schuimige soep.
- Snijd de lente ui in hele dunne ringetjes en voeg dit toe aan de soep als je het serveert.